nieuws

De Hoogte krijgt circulariteitshub met kringloopwinkel, gemeente stelt 14,5 miljoen euro beschikbaar

nieuws

Conflict tussen GRC en gemeente over boete schenken alcohol aan minderjarigen voor Raad van Stare

Bij de Raad van State werd woensdagmiddag het conflict behandeld tussen de gemeente Groningen en voetbalclub GRC over de geldboete, die aan de voetbalclub werd opgelegd voor het schenken van alcohol aan minderjarigen. De voetbalclub…

nieuws

Donkergroene stoeltjes op Noordtribune krijgen toch een kans in Euroborg

Euroborg NV gaat toch nog eens kijken naar de kleur van de nieuwe stoeltjes op de Noordtribune van het stadion van FC Groningen.

nieuws

HSV gooit het tijdens verkiezingsweek over andere boeg: “Geen enkele student verdient een goede studietijd”

De opkomst bij de jaarlijkse medezeggenschapsverkiezingen op de Hanze ligt al jaren op een laag niveau. Reden voor de Hanze Studentenbelangen Vereniging, HSV, om het deze week over een andere boeg te gooien.

nieuws

Grote oefening hulpdiensten langs Winschoterdiep in Waterhuizen

De politie, Rijkswaterstaat, de Groninger brandweer en de provincie hebben woensdag een grote oefening gehouden bij het steunpunt van de provincie langs het Winschoterdiep in Waterhuizen.

nieuws

Meikermis moest eerder dicht vanwege grote vechtpartij tussen jongeren met messen: “We hadden er de handen vol aan”

De reden dat de meikermis vorige week vervroegd gesloten werd heeft te maken met een grote vechtpartij. De angst was dat deze groep zich zou gaan vermengen met supporters van de FC. Dat laat burgemeester…

nieuws

Mobiele flitspaal trekt opnieuw door provincie en staat later dit jaar aan de Paterswoldseweg

Over een paar maanden is het voor automobilisten oppassen geblazen op de Paterswoldseweg tussen Ter Borch en Hoornse Meer. Bij de fietsoversteek met de Lepelaar staat dan een paar maanden een zogenaamde ‘flexflitser’ van het…

nieuws

Boekencollectie Beno Hofman wordt over twee weken verkocht op de Vismarkt

Tijdens de vlooienmarkt op de Vismarkt op zondag 2 juni wordt een groot deel van de uitgebreide boekencollectie van wijlen stadshistoricus Beno Hofman te koop aangeboden. De Stichting Cultuur Historisch Document gaat het geld van…

nieuws

Verdachte van steekpartij aan Surinamestraat is 33-jarige Stadjer

De verdachte van de steekpartij van dinsdagavond aan de Surinamestraat in de Indische Buurt is een 33-jarige man uit Groningen. Dat maakte de politie woensdagochtend bekend. Ook de identiteit van het slachtoffer is inmiddels bekend.

nieuws

Zorgen bij RUG vanwege groeiend aantal tenten op Harmonieplein

De demonstratie op het Harmonieplein van Pro-Palestijnse activisten begint de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) steeds meer zorgen te baren.

nieuws

‘Aanleg parkpad gaat niet ten koste van vleermuizen’

De aanleg van een parkpad in het nieuwe Zuiderplantsoen gaat niet ten koste van het foerageergebied van de vleermuizen. Dat zegt het gemeentebestuur in antwoord op zeven raadsfracties.

nieuws

PvdA kijkt naar brandweerkazerne voor meer betaalbare en sociale woningen in Stadshavens

De nieuwe wijk Stadshavens moet meer sociale huurwoningen gaan krijgen. Dat vindt de raadsfractie van de PvdA. Volgens de partij is vijftien procent sociale huur niet genoeg en de partij kijkt daarom naar het terrein…

nieuws

Lelylijn-ontbijt in Tweede Kamer op finaledag formatie

Voorstanders van de Lelylijn hebben deze woensdag in de Tweede Kamer een zogenoemd Lelylijn- ontbijt gehouden. Het ontbijt werd georganiseerd door VNO-NCW MKB Noord, al jaren een groot pleitbezorger van de spoorlijn.

nieuws

Relatie Ukrant met bezetters van naastgelegen Harmonieplein: ‘ze vinden ons niet aardig’

De nieuwe buren vinden ons niet aardig. Dat stelt hoofdredacteur Rob Siebelink van de Ukrant in een artikel over de bezetters van het Harmonieplein.

nieuws

Weekend Break Festival verspreidt 200 polaroids door de stad

Voor het jaarlijkse Weekend Break Festival van Club Guy & Roni op 24 en 25 mei worden bezoekers op een bijzondere manier bij het evenement betrokken, door op zoek te gaan naar polaroids.

nieuws

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De raad behandelt namelijk of de ontwikkeling van deze nieuwe wijk langs het Eemskanaal, in het oosten van de stad, de…

F
U
R